Hästar, hönor och flundror


Dagen började tidigt med morgon fodring och häst träning, Jag och mamma tog varsin häst och tränade tillsammanssen åt vi frukost hemma hos mamma och pappa!

Jag och Mattias åkte ut till farmor idag. Vi fikade åt mat och tog en biltur ner till Lickershamn och gick runt på bryggorna och kollade på båtar.
Sen matade vi och klappade lite på hönsen. Det är rätt avkopplande att komma ut på landet iband tycker jag, det finns ett annat lugn där på något sätt.

Blir en riktig familje dag idag för nu ska jag och äta rökta flundror hos min mormor!!

Bad vid 05 o fika

I morse tog jag och 7 andra från jobbet årets första jobb-dopp. Det gick av stapeln 05,00! Locatin: Follingbobrottet! Vattnet var iiissskkallltt!!!! Men det varrätt så uppfriskande ändå!

Nu har jag pressis kommit hem efter ha varit hos mamma och fikat med släkten inför mammas stundande födelsedag på tisdag. Sen var jag, Danne och Mattias en snabbis i stallet. Nu ska jag åka hem till Ida och Mysa lite med henne och Sandra.

Hörs sen!!

Som hittat!

Haha jag tror jag hittat den ultimata bröllopps frissyren! Eller vad säger du Natta?

Haha hahaha nej jag skojjar bara!


Fin frissyr

Den här frissyren tycker jag är jätte fin! Den skulle jag vilja göra på mig själv! Jag ska träna! Jag ska dessutom göra Nattas hår till hennes bröllopp! Så jag måste hitta inspiration till något riktigt fint. Jag ska göra sminket också.


Rygg ont

Jag har grymmt ont i ryggen! Har haft ont i typ över 4 månader! Börjar gå mig på nerverna! Ok.. Jag har inte vart hos doktorn än men det börjar bli dags..
Eller är det bättre att gå till en naprapat eller massör? Någon som har nått bra tipps , för jag blir snart galen!


Hemma

Äntligen hemma efter en tuff dag på jobbet! Vissa av de nya är verkligen underbara!
Men det är ganska otroligt vad en person som är sur gör skilland trisst när en del låter det gå ut över andra. Bahandla folk med respekt?
Ja ja jag är nöjd med våra nya i alla fall!

För tjock!För tjock! Ursäkta men helvete heller! Hon är skit snygg! Det är en jätte debatt i mode världen om henne just nu efter en bikini visning för n¨ågra dagar sedan! Hon är jätte snygg och inte tjock!
Det är edt här jag menar! Vad är det för en störd värd?! Allt är helt twistat! Jag blir galen!
Snälla alla! Lyssna inte på allt skit utan uppskatta er själva för det ni är! Ni är bättre än vad alla puckon försöker tuta i er!

Remember my name

Remember my name

A: You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed.
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You can keep secrets.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X: Your very good at work/school.
Y: Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: Always ready. 


C.You are really silly
A.You like to drink
R. Fucking crazy
O. Awesome kisser
L.everyone loves you
I. You are great in bed
N. You can keep secrets
E.Damm god kisser


Hittad detta på en blogg som heter http://emeliesplace.blogg.se/

Kondis som 95+

Var ute oh red idag för första gången sen jag flög av! Men idag red jag min kära lilla ponny Dixie istället för någon annans galna häst! Brukar annars mest köra henne pga min längd men idag fick det bli en liten rid tur! HJÄLP vilken usel kondition jag har! Jag var tröttare än hästen.

Så ni som vill ha bättre konditon, gå ner i vikt bla bla skaffa en häst!!!

När jag var yngre red jag typ fem dagar i veckan och då hade jag super kondis! Nu är jag trav kusk istället och har alltså inte super kondis!

jordfels brytare

Anledningen till att jag inte skrivit på några dagar beror på att min kära jordfelsbrytare slagit av all el i huset!1 Jätte irriterande men nu så är det bättre igen som tur var, någon elektriker var hät och fixade! Tur det finns folk som kan säger jag bara!!!!

Golf hustru?


Jahaja då var helgen slut...Nu är jag inte ledig förrens på Söndag! 48 arbetstimmar jippie... Nåja vad gör man.. Man måste ju jobba.. Om jag ska bo i mitt lilla hus och ha två hästar i tävling så måste jag nog jobba :/ Jaja.. Än så länge hyr vi bara ett hus.. det blir annat sen när man ska köpa eget!
 Danne får ta och bli golfproffs snart så jag kan bli lyx-hustru! Me like! Eller varför inte golf hustru.. Ja det kan absolut fungera!
 Han tävlade idag för första gången sedan operationen, han kom 6a så det får ju vara godkänt! Jag ska kanske vara Cady nästa gång!

Nej nu ska jag gå och läsa lite inan jag somnar.

Natti Natti

Tipps på vägen till gotland

Nu när turist sesongen här på ön är i antågande så ska jag ge er kära turister några tipps på vad göra ocg inte göra.


I mötet med urbefolkningen:

Säg inte under några omständigheter "Vad gör ni här på vintern egentligen?!" Det är nog en av de mest hatade frågorna. Svaret!? Ok... En gång förr alla SAMMA SAK SOM PÅ SOMMAREN!!!!!!!

"Kan du inte säga Ringmuren. eller Keno eller haha åtte haha" Hur många gånger om dagen tror du vi får höra det?

"haha har ni inte IKEA här? är ni efter?" jaja.. våran befolkning är kanske inte så stor så det lönar sig.. Men håna oss inte för det...

Och härma oss inte! Det gillar vi inte...

Skräpa inte ner! Vi är rädda om våran natur

Vi pratar gärna om våran ö och besvarar på frågor men håna oss inte och gör oss inte till åtlöje!

Vad ni bör göra är:
Fråga en gotlänning om ett smultron ställe! Så ni får se något annat än klassikerna Gutekällaren och tofta strand! Varför inte testa munkkällaren och sudersands strand!?

Gå ett varv runt ringmuren..Det är historia och kultur.
 ta en picknick! Den gotländska naturen skiljer sig ganska markant feån den fastlänska!

nej leta nu upp en glad gotlänning så ska ni nog få se vad gotland har att erbjuda!

Lycka till!!!


Några trevliga gotlandstjejer!


Smält kamera

Okay... Jag kan lika gärna berätta varför det är lite snålt med egentagna bilder på min blogg at the time! Min kamera har förolyckats! När jag kom hem från jobbet så hade en liten man.. Vi kan kalla honom D. Tänkt att han skulle elda i våran öppna spis, min kamera låg uppe på den..Och den SMÄLTE!!!
Lite tragiskt..Men, men.. Jag får köpa en ny tror jag bestämt!


Rörmåkeri by my self

Idag har jag bevisat att det finns lite händighet i mig ändå! Jag har nämlihen fixat en prop i mitt handfats avlopp alldeles själv! Jag skruvade av nånting och drog lite här och där! Och vipps hade jag fått ur en stinkande vidrig klump av hår! Det finns sina baksidor med att ha hår som är typ 60cm långt!
 Ska alldrig borsta håret över handfatet igen!!! och nej, yrket rörmåkare är nog ändå inget för mig *skratt*

Rörmåkare ;)

SATC=SUPERHar precis kommit hem från en tjej kväll! Jag, Ida, Rosita, Sandra och AC såg sex and the city preimären sen gick vi till wallers och drack Cosmopolitans.

Alla var rörande överens om att filmen var jätte bra! Jag tycker att alla kritiker som sågat filmen kan sätta sig och lyssna under filmens gång! Jag har aldrig varit med om en sådan engagerasd bio sallong någonsin!
Nej se den det är ett måste!Fransk manikyr.Jag tycker det är så snyggt med långa naglar, Speciellt när de är målade med fransk manikyr. I Vietnam gjorde jag det på ett spa. Det blev fantastiskt! 
  Jag brukar ibland göra det på mig själv också! Tyvärr tillåter inte mtt nuvarande jobb långa målade naglar vilket är väldigt trisst!

Nej nu måste jag sticka till Ida så jag inte missar premiären av SATC!

PopcornJag blev så rackarns sugen på popcorn! Så jag har just ätit en hel skål själv hahahah. Upptäckte att det är gott att blanda chips och popcorn sammtidigt också! Jag är stans gottis gris!
 Det värsta med popcorn är att de fatsnar i hela munnen och det är mycket irriterande! Jag har borstat tänderna tusen gånger känns det som!
 Men gott var det, och det är ju inte så onyttigt heller...om man inte blandar dem med chipps då förståss ;)

Sex And The City
Ikväll är det premiär för Sex and the city the movie! Ska iväg och se den med några tjej kompisar.
 Ska bli intressant och se hur filmen är. Serien var ju super kul!
 Men först måste jag iväg och köra mina hästar.

Stenhuggaren

Dags för boktipps igen! Den här gången har jag läst Stenhuggaren av Camilla Läckberg. Jag kan sterkt rekomendera de, då den är spännande och klurig.Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka ...
Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.

"Läsaren hålls fången i exakt rätt grad av ovisshet. Berättartempot är lugnt och metodiskt, med gott om tid till psykologisk fördjupning, samtidigt som spänningen obönhörligt ökar när vi närmar oss detta ödesdramas fasansfulla upplösning." Svenska Dagbladet

"Precis så här ska en bra deckare vara! Väl avvägd balans mellan polisarbete och vardagsskildringar." Tara

"Lysande Läckberg!" Värnamo Nyheter

Star struckHaha jag och syrran blev lite star struck idag när självaste Stig H Johansson kliver in på jobbet! Det händer lixom inte varje dag när man bor på Gotland. Visserligen har både jag och Syrran träffat honom förr. Men han är ju lite av en idol för oss så det var coolt!

R.I.PIdag ägnar jag en extra tanke åt min vän Mikka och hans vän som omkom i en bilolycka midsommaren 05. Hoppas du har det bra uppe i himmlen och tittar ner på oss med ditt busiga leeende och pigga ögon! Du hade alltid ett leende på läpparna alltid ett roligt skämt redo. Du brydde dig om andra och var dessutom en liten nyfiken rackare,
 Och tack för min pressent jag fick då jag fyllde 19.

R.I.P Mikka.

Midsommar

Midsommarafton är alltså över... Jag har jobbat 10h idag. Sen drog jag hem och bytte om. Sen kom Tess och Ola. Vi grillade och åt en massa god mat. Tess hade bakat en fantastiskt god cheesecake! Smarrigt som tusan,
 Bilder från kvällen kommer vid ett annat tillfälle. Det var nämligen Tess som stod för fotandet ikväll! Så jag måste be  henne lite snällt om bilderna ;)

Hoppas ni har haft en bra dag alla!


R.I.P Mikka.

Kaffe!Jag har bestämt att jag ska försöka dricka mindre kaffe! För jag känner av min gamla magkattar igen... Men kaffe är gott och det gör mig pigg.
 Häromdagen satt jag och en arbetskompis och hade rast. Samtalet gick typ såhär

C: Jag har varit duktig och inte tagit en endaste kopp kaffe idag!
M: Inte jag heller!
C. Fast jag börjar bli riktigt sugen på en latte...
M: mmm jag med...
C: Vi har ju extra mycket att göra idag, kanske är en dålig dag att sluta på?
M: Jo faktiskt!!!
C: Nej.. jag går och tar en kopp!
M. Gör det..
M: Du, vänta! Ta en kopp till mig med.
C; Haha visst..

Men men... En annan dag..Eller nått ;)

Sjuka Ideal


'
Hörde idag på radion att den psykiska ohälsan ökar hos unga tjejer & kvinnor i Sverige.

var 5:e sjuåring har någon gåmh försökt gå ner i vikt

68% av alla 16-åringar har någon gång försökt gå ner i vikt.

1 av 100 som bantat som barn utvecklar anorexi.

Men är det så konstigt modellerna idag har ett sjukt ideal, och det matas alla unga tjejer med varje dag! Vart du en ser finns en sjukt snygg, smal tjej!
 Vi behöver ändra samhällets syn på tjejer! Alla utseenden på medeller borde acepteras! Tjejer som är anorektiska ska inte vara modeller de ska vårdas! Inte uppmuntras att banta ännu mera! Det var inte allt för länge sedan en ung modell dog pga anorexi!

Vi har även en sjuk press på oss! Vi ska vara snygga, smala, rika, sociala och hälst gjord komet kariär innan 25 års ålder!
Att ha ett vanligt jobb och bara leva ett vanligt svensson liv är inte ok. Men vem bestämmer vad som är lyckat? Vem betsämmer vad som är normalt? Vem är snygg? Vem är ful!?
Nej vi måste skärpa oss och leva efter våra hjärtan i stället för efter våra hjärnor och andras ideal. Vi måste acceptara oss själva och varandra som vi är! Alla föds inte med utseende som Jessica och Heidi här ovan, och det måste vi acceptera! Skönhets industrin måste också göra det om det ska gå!

Och komihåg Skönheten sitter i betraktarens öga. Det kan låta som en klycha men sann skönhet kommer faktiskt innefrån.

Duktig

Pust nu har jag verkligen varit duktig! Jag var uppe vid 05,30. Åkte till stallet, släppte ut och fodrade alla hästar i stallet, mockade och gjorde fint sen körde jag snabb-jobb på travbanan med båda hästarna. Båda gick helt ok, men Vaiper gick bäst idag faktiskt.
 Sen åkte jag och lunchade med min älskade mormor. Sen åkte vi och handlade lite grejer. Vi åkte sedan hem till mig och frostade av frysen och skurade hela kylskåpet. När vi var klara satt vi oss ute och fikade med kaffe, gotländska jordgubbar och mormors super goda kakor!


grillatt

Har precis kommit hem från mamma och pappa. Jag och Danne var där och grillade med dem. Det var mycket gott! Nu ska jag snart gå ner och zappa lite på tvn och kramas med sötis.
 Imorgon är det stallet som gäller! Måste köra snabb-jobb på banan med båda hästarna imorgon, så jag och mamma var ute och joggade båda nu efter jobbet.

ha en trevlig kväll!

Fölis
För några månader sen Eller Marmelad är ju inte våran längre vi sålde henne för typ snart två år sedan. Så nu står hon på ett arab-stuteri på fastlandet! Men vi har fortfarande kontakt med dem som köppt henne. Men det kommer ju alltid kännas i våra hjärtan som att det är våran häst.
 Hon var ju faktiskt den första hästen som jag och syrran ägde! Vi fick henne som betalning för att jag tränade en annan häst åt han som födde upp Marmelad.
 Hon fick jätte höga utställnings poäng och blev därmed diplomerad och fick pris av landshövdingen på Wisby Hotell, det var kul! Sen tävlade vi henne på travet med blandade framgångar, det var inte hennes favorit sport! Men hon älskar att bli riden så det fick bli det istället!
 Men som sagt nu är hon mamma! Grattis Marmelad!

Kvälls fikaNu kommer snart Matte och Ida ut och tar en kvällsfika, det blir mysigt, vi har inte hunnit träffas sen i lördags! Trisst men så är det när det är fyra personer med många järn i elden! Vi blev bortskämda när vi var i Vietnam! Åh jag längtar tillbaka ibland! Det var verkligen det mest avslappnade jag gjort i hela mit liv!

Jaha 2-1 ...Jaha 2-1 till Spanien på tilläggstiden... det är ju så att man.. I o förr sig hade vi lite gissnings tävling innan och jag tippade just 2-1  men men..trisst. Allt föll när de bytte ut Zlatan matchens hjälte.
 

Fotbolls dag.Hela dagen har genomsyrats av fotbolls EM. Vi har haft Sverige tröjor på oss på jobbet. Plus att jag ritade flaggor på allas kinder också! Fast jag tyckte inte det var så skönt för jag är ganska känslig i min hud.

Sen ikväll ska jag se på matchen Sverige-Spanien med Danne & Danne.
Hoppas Sverige vinner!

Har vart massa besvärliga alkolister och knarkare på jobbet idag, och lyssna när man säger till dem är ju inte deras starka sida! Hu en av dem ställde sig utenför på gatan, vid utags automaterna, drog ner byxorna och pinkade! Obs1: Mitt jobb ligger på en affärs/gå gata! obs2: Det var en kvinnlig alkis! Hu synd när man kommit så lågt ner att det tyvärr inte finns någon återvändo. Även om den här kvinnan skulle skärpa sig skulle hon ändå vara så förstörd.
Ho är välkänd på Gotland! Och de vuxna som vet vem hon är säger att hon var en av de populära tjejerna som var söt och festade mycket. Problemet var bara att hon slutade aldrig festa...

Varning för Orm

Jag och Olivia var ute och körde i skogen idag, och helt plöttsligt hör jag Olivia göra ett skrik i opera klassen! Då är det en orm som slingrar sig mellan hovarna på hennes häst! Det roliga var att hon tog tömmarna i ena handen och släppte den andra som om att tömmarna helt plöttsligt också blivit ormar! Haha...Men det är ju lite obehagligt.
Kanske skulle skruva dit en sån här skylt:


Måste även ...Måste även passa på att grattulera min käre kusin, kompis och resekamrat Mattias som fyllde år i söndags!
På bilden bär Ida för övrigt den fina klänningen hon sydde upp då vi var i Vietnam, jag har en lika dan fast i lila :)

Bilder från i lördags


Ledig!!!

Yes, Yippie!!! Nu är jag äntligen ledig! Visserligen bara i två dagar men ändå! Efter 8 dagar i rad med långa tuffa pass känns det som rena lyxen!  Ska slappa nu några timmar, sen ska jag till stallet och ikväll får vi se vad som händer!
 Imorgon ska jag i alla fall ha min mycket efterlängtade sov morgon!

Hörde några tjejer som satt och fikade igår när jag jobbade, fy vad tjejer kan vara hemska. Här kommer ett axplock av deras sammtsl som jag tyckte var nedrigt! "Asså, lixom J och A de är lixom så fula, de sminkar sig fult plus attde har hårförlägning" " Men det har ju jag med..." *Tystnad* "Aaa ja vet men din är ju ba lixom as snygg, det syns ju typ lixom inte ba att du har det typ" "Nä precis" " Asså jag sa till dem att sluta ha vitt uner ögonen, och nu har de slutat fatta lixom vilken jävla makt jag har" " Haha aaaa." "Fasen vad fula de där tjejerna är asså" "Asså jag pratade lite med den typ mobbade tjejen igår" "AHAAA vad sa hon då" "Hon frågade vad jag ville henne" "Jag ba INGET!!! ABSOLUT INTE ETT SKIT" "AHAHAH då blev hon snopen va!" Sen återgick dem tilla tt prata hårförlängningar och ta kort på varandra ett tag,

Snälla varför?"

zzzzz

Det har varit två händelse rika dagar! Igår var det upp tidigt till stallet för massören skulle komma och ge hästarna sin massage, Sen huvudstupa ner till jobbet, slutade halvåtta Mattes fest började kl 19! Så det var värdens fart att byta om! Han inte ens borsta håret haha men ändå fick jag be´röm för håret så det var kul! Berättar mer om kvällen senare för jag måste sova nu har nämligen jobbat hela kvällen. Imorgon måste jag upp tidigt för jag ska klippa mig!

Sov gott!!


Studenten!

image34


Studenten! Ja det är en dag som väcker allas kännslor! Jag tror ingen är helt oberörd av denna dag.

Glädje och firande! Föräldrar som är oerhört stålta och rörda, men även lite oroliga för vad livet nu har att erbjuda deras barn. När de nu lämnar skolans trygga miljö.
 Nostalgi från oss som redan upplevt den dagen. Ångest hos dem som inte är där d mest av allt skulle önska att de var idag. Ilska hos dem som störs av firandet. Nyfikenhet från barn som cyklar som galningar efter student vagnarna.

Jag såg en grupp människor i 70 års åldern som dukat upp fika och satt och tittade på alla student vagnar! Det var rolig att se tycker jag!

Jag tycker även att vi alla som klagar på att studenterna för oväsen ska sluta klaga, det är faktiskt bara en dag på hela året! Jag förstår att det kan vara jobbigt om man har barn eller hus djur men en endaste dag får man försöka bita ihop! Tro mig jag har arbetat i dunkandet hela dagen,  men som sagt en dag, en mycket kännslosam dag.

Grattis till alla som tagit studenten och lycka till i framtiden!

Grattis Linn!

För det är ingen vanlig dag för det är Linn's födelsedag! Hurra, Hurra, Hurra!!!

Tusen miljoner grattis kramar till min fina vän Linn som fyller 23 år idag! Hoppas du får jätte fina pressenter!

image33
Födelsedagsbarnet!

Golf Premiär!

Älsklingen är nöjd han fick ut och spela lite golf idag för rörsta gången sen operationen! Han får ju inte spela så mycket än´men liten smygstart  i alla fall!
 Han har ju ännu ont och får ju inte ta i fullt men som sagt för honom att bara få spela lite är ju jätte kul! För han har gått och sneglat på sina golfklubbor i två månader nu! Och muttrat surt varje gång det har varit bra golf väder!!
 Han har ju inte kunnat spela sen vi kom hem från Vietnam! För han opererades ju typ två veckor efter! Men nu är han snart på G! Så se upp där ute!

image32
Ocean dunes golf club. Phan tiet, Vietnam

Grilla & leka i sandlådan


image28

Ikväll var Natta óch hennes 1åriga dotter Amanda här och grillade. Efter vi ätit våran mycket utsökta mat gick vi ut och gick en promenad.
Sen gungade vi och lekte i sanden med Amanda. Det märks verkligen att barn tar efter. För när Natta matar Amanda försöker hon först med en lagom stor tugga, när inte det går blir det en pytte liten,och om det inte heller går försöker hon lirka in en liten bit.
 Amanda körde samma princip på mig! 1. tog en stor näve sand och försökte mata mig med. Jag vägrade.
2. Då var Amanda mycket pedagogisk och tog en liten, liten nypa salt. 3. När jag inte ville ha då heller tog hon ett sand korn och försökte lirka in det i min mun! Men jag ville ändå inte ha. Tjuriga unge tänkte nog Amanda då haha.
 Sen gick vi hem och åt glass.
 Så det var en mysig hemma kväll. Lite skillnad från kvällarna vi brukade ha förr haha! Jag och Natta har varit på ett okänt antal fester tillsammans i våran ungdomsdagar haha, Nu låt det som vi är sten gammla, vi är bara 23 nu, men jag menar innan Natta fick barn.

PS: Vi tackar grillmästarn för den goda marinaden ;)

image31Från fest sen 04 el tidigt 05

Akvarium

Mitt eller rättare sagt mitt och dannes senaste infall är att vi vill ha ett akvarium. Det är både jätte fint och jätte mysigt och man måste inte tänka på att komma hem i någon speciell tid för dem! Bara man håller rent och ger dem mat!!
 Vi funderar starkt på att köpa ett så fort som möjligt!

image23image24image25


Det finns massa sorters fiskar! man kan ju ha sköldpaddor och grodor, men då är det väldigt mycket mer jobb också! Guppies är söta! Ni vet som blunder i lilla sjöljungfrun!
 Alla mina fiskar ska få namn hahaha sen kan jag ju få tro att jag vet vilken som är vilken i alla fall!

Vaiper
image21
Jag ska snart ta min förkylda uppenbarelse ut till stallet och fixa med min lilla polle Vaiper. Han är en underbar liten russ híngst på åtta år. Jag har haft hand om honom i sex år nu, så vi känner varandra väldigt bra!
 Men han kräver mkt omvårdnad. Jag tävlar honom i ponny-trav, hans rek är 1,59,4. Alltså tar det honom i snitt 1,59,4 min att springa 1km. Men jag måste massera och stretcha honom som en galning för att han ska springa riktigt bra. Han fick nämligen en ryggskada som två åring då han var på hingst bete, och den gör att han lätt blir stel. Så idag ska vi ut och skritta.

Smutts

Jag har just läst ut  en bok som heter Smutts, skriven av Katarina Wennstam. Jag läste ut den grymt snabbt, den var spännande, men också hemsk! Eftersom att man vet att det som hänt i boken händer varje dag över hela värden! Den handlar mycket om sexhandel och traffiking, Hon beskriver ibland saker i boken så starkt och detaljerat så man nästan ryggar till baka. Men man får sig en riktig tankeställare efter att man läst boken!  

Här kommer texten från bokens baksida:

Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har enstark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TVatt kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är atthan spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition påTVperfektoch borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.
Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?
Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.

»Smuts är en bra debut med starkt hjärta och fingret i luften. Den förtjänar sin plats på nattduksbord och t-bana - och som debattämne«
Stockholm City

»Har du väl satt tänderna i Smuts vill du garanterat följa med till slutet«
Värnamo Nyheter

»Smuts ger en spark i mellangärdet med en dov smärta som dröjer sig kvar. En bok väl värd att läsa«
Örnsköldsviks Allehanda

image20

RSS 2.0