Smutts

Jag har just läst ut  en bok som heter Smutts, skriven av Katarina Wennstam. Jag läste ut den grymt snabbt, den var spännande, men också hemsk! Eftersom att man vet att det som hänt i boken händer varje dag över hela värden! Den handlar mycket om sexhandel och traffiking, Hon beskriver ibland saker i boken så starkt och detaljerat så man nästan ryggar till baka. Men man får sig en riktig tankeställare efter att man läst boken!  

Här kommer texten från bokens baksida:

Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har enstark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TVatt kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är atthan spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition påTVperfektoch borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet.
Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?
Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.

»Smuts är en bra debut med starkt hjärta och fingret i luften. Den förtjänar sin plats på nattduksbord och t-bana - och som debattämne«
Stockholm City

»Har du väl satt tänderna i Smuts vill du garanterat följa med till slutet«
Värnamo Nyheter

»Smuts ger en spark i mellangärdet med en dov smärta som dröjer sig kvar. En bok väl värd att läsa«
Örnsköldsviks Allehanda

image20

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0