Sjuka Ideal


'
Hörde idag på radion att den psykiska ohälsan ökar hos unga tjejer & kvinnor i Sverige.

var 5:e sjuåring har någon gåmh försökt gå ner i vikt

68% av alla 16-åringar har någon gång försökt gå ner i vikt.

1 av 100 som bantat som barn utvecklar anorexi.

Men är det så konstigt modellerna idag har ett sjukt ideal, och det matas alla unga tjejer med varje dag! Vart du en ser finns en sjukt snygg, smal tjej!
 Vi behöver ändra samhällets syn på tjejer! Alla utseenden på medeller borde acepteras! Tjejer som är anorektiska ska inte vara modeller de ska vårdas! Inte uppmuntras att banta ännu mera! Det var inte allt för länge sedan en ung modell dog pga anorexi!

Vi har även en sjuk press på oss! Vi ska vara snygga, smala, rika, sociala och hälst gjord komet kariär innan 25 års ålder!
Att ha ett vanligt jobb och bara leva ett vanligt svensson liv är inte ok. Men vem bestämmer vad som är lyckat? Vem betsämmer vad som är normalt? Vem är snygg? Vem är ful!?
Nej vi måste skärpa oss och leva efter våra hjärtan i stället för efter våra hjärnor och andras ideal. Vi måste acceptara oss själva och varandra som vi är! Alla föds inte med utseende som Jessica och Heidi här ovan, och det måste vi acceptera! Skönhets industrin måste också göra det om det ska gå!

Och komihåg Skönheten sitter i betraktarens öga. Det kan låta som en klycha men sann skönhet kommer faktiskt innefrån.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack så mycket!:D din blogg va fin med

2008-06-16 @ 18:52:04
URL: http://penajs.blogg.se/
Postat av: Maria

Tack, så gulligt! =)

2008-06-16 @ 19:14:01
URL: http://catwalkqueen.blogg.se/
Postat av: Rakel

Vem säger att vanligt svenssonliv inte är ok? Och bara för att man inte är modell behöver man inte leva svenssonliv. Jag förstår precis vad du menar, det där med att man ska vara snygg, rik, ha många vänner, en snygg kille, karriär osv. för att vara "lyckad". Men glöm inte att det är du som definerar vad du tycker är lyckat. Har du/är du det som gör dig lycklig, är du lyckad. Även om man blir lyckad i andras ögon betyder inte det att man är lycklig... Alltså man ska försöka inte bry sig så mkt om vad andra tycker om en och det liv man väljer.

2008-06-18 @ 15:23:53
URL: http://bloggarerakel.blogg.se/
Postat av: josefin

Usch alltså! Så där smal är ju bara äckligt helt enkelt. Visst jag skulle inte säga nej till att gå ner 5-10 kilo men nu är jag ju inte speciellt smal heller. :) Och du har rätt, man borde inte ''uppmuntra'' tjejer till att bli ännu smalare.

2008-06-22 @ 16:50:07
URL: http://lipglossgirl.se
Postat av: Jag

Nej eller hu! sammhället ställer konstiga krav på att vara lyckad! Fast jag tycker inte det ska finnas ideal alla är unika och det är det som är kul!

2008-06-22 @ 16:56:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0