Lustigt blondin fakta




Kärleken är blond

Att killar gillar blonda tjejer kan ha en evolutionär förklaring, menar forskare. Blondiner har länge ansetts vara sexigare än brunetter och rödhåriga. Men var är det som gör att män verkar föredra blonda kvinnor? Enligt forskaren Satoshi Kanazawa kan förklaringen ha med biologi att göra, skriver han i Psychology Today.

Blonda kvinnor tenderar att få mörkare hår när de blir äldre. Det blonda håret är alltså ett tecken på ung ålder, och därmed hög fertilitet och förmåga att föra människosläktet vidare.

Men varför finns det då inga blonda kvinnor i exempelvis Afrika? Satoshi Kanazawa har ett svar på det också.

I de varma länderna är det lättare för männen att avgöra kvinnornas ålder, eftersom kvinnorna har mindre kläder, eller till och med går nakna. Då kan männen lättare avgöra exempelvis hur pass fasta kroppar de har och därmed hur pass fruktsamma de är. I Sverige och andra nordliga länder är tjejerna så påbylsade att det kan vara svårt att veta.


Vem vet kanske har han rätt kanske inte, jag tycker inte det spelar någon ´roll vilken hårfärg det är beroende på person o person, själv trivs jag blond men det är ju bara jag! Man ska ha det man trivs i och passar bäst i och förtusan det går ju att byta på en timme!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0